tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pi-Pi-Pi-Piirakoita ja Kä-Kä-Kä Kääryleitä

Lomailun ohessa viileämpänä päivänä sormet syyhysivät le-le-le-leipomaan!Pastamankeli on (!) aivan välttämätön karjalanpiirakkatehtailussa.
Kahteen kertaan mankeloitiin jokainen kikkare.
Moni kakku päältä kaunis! Kyllä naurattikin...
Oli pyöreää ja puikulaa ja muodokasta ja muodotonta, useimmiten muodotonta!

Ryppyjä siellä ja ryppyjä täällä!

Ei se näkö, ei se koko, vaan se maku!
Nam!
Ja päivän kruunasi maukkaasta paistilihasta tehdyt kaalikääryleet. Voita ja siirappia pinnalle. Olipas hyvää!
Kaloreita nolla!
Otetaanhan uusiksi??
Kiitos leipomakaverille.

10 kommenttia:

 1. Ompas hyvännäköisiä aikaansaannoksia.Mulle tuli näläkä ,kun katselin kuvia.Täytyy hiippailla jääkaapille,jos sielläkin olisi jotain kaloritonta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä varmasti jotain löytyy ja silmät kiinni kaloreille :)

   Poista
 2. Vau miten hienosti oot saanut kuvat ja tekstit aseteltua! Mulla on kaikki aina samalla tavalla, kun en oikein oo löytänyt sellaisia asetuksia, että saisin "kikkailtua" tekstien ulkonäön kanssa.

  Ja hyvännäköisä ruokia ootte tehneet. En oo ennen tajunnutkaan, että pastakonetta (jos siis sellaisen omistaa) voi käyttää myös karjalanpiirakoiden tekoon. Kerran oon kavereiden luona pastaa tehnyt ja se oli aika työlästä puuhaa ja ajattelin, etten itse pastakonetta tuu koskaan tarvimaan. Mutta karjalanpiirakoissa varmasti oiva apu. Ja kaalikääryleet. Herkku, jota oon vasta näin "myöhemmällä iällä" (!) oppinut arvostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tekstien asettelu oli varsin helppoa, siirsin vaan kuvaa vasemmalle... :D

   18-vuotias teki koneella myös pastaa ja siihen tarvittiin durum-vehnäjauhoja, oli maukasta, kone on aika kätevä, mutta tosi harvoin sitä tarvii, että varmaan kauliamalla oiva tulos tulis kans, ite oon aivan nooli kääryleille, en tosin lapsena ollut, että onkohan ne vähän kypsempien ihmisten ruokaa :)

   Poista
 3. Ihania herkkuja!! Mikään ei voita itse tehtyjä karjalanpiirakoita. Ja kualjkiäryljeet on todella vailla vertaa. Nimimerkki kerran tehtiin äitin kanssa niitä, muistaaakseni viime kesänä. Opiskelukaverini kertoi joskus, että heidän perheessään kääryleistä on tullut hyvä vitsi. Kaverin isä oli ollut tulossa työreissulta ja soittanut vaimolleen, että meitä tulee täältä kymmenen hengen nälkäinen sakki ja voisitko tehdä meille jotain helppoa ja nopeaa syömistä, vaikka kaalikääryleitä. Helppoa ja nopeaa.... mitäpä muuta se voisikaan olla kuin kaalikääryleitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo- nopeitahan ne on :) sormet meinaa palaa, kun lehtiä irrottelee ja piperrystä riittää, mutta on ne sen väärtejä, en tiedä osaisinko kuitenkaan vieraille tehdä, ja jotenkin sen kaalen haju pitäis saada tuuletettua, maistuu hyvälle, muttei tuoksu...

   Poista
 4. Nuo oli kyllä ihan hirvittävän rumia! Olisin luullu, että sisarukset osais vähä hienompia piirakoita tehä ;D mutta maku oli hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paraskin puhuja... muisteleppa sitä ...taannoista täytekakkuas... :D

   Poista
 5. Arvostan jokaista, joka tekee karjalanpiirakoita itse. Maku on tärkein! Kerran jo ostin jauhoja, mutta ne ehti mennä vanhaksi ennen kuin edes ajattelin kokeilla ja kokeilematta on edelleen.

  VastaaPoista
 6. Tikahduin otsikon nähdessäni :')

  VastaaPoista